Ted  Moelker

Ted woont sinds 1984 in de Wieringermeer en is opgegroeid op een boerderij. De weidsheid en de verre einders zien we vaak terug in haar werk. Ze is geschoold als leraar beeldende vakken en in die hoedanigheid ook zo'n 20 jaar werkzaam geweest. Sinds enkele jaren heeft ze zich op het kunstenaarschap gestort. Daarom heeft ze opnieuw scholing gevolgd onder andere op de Kunstacademie te Haarlem.

Min of meer spontaan is het idee om mozaïek te maken ontstaan toen ze haar badkamer ging inrichten. Dit bleek voor haar een goed medium om zich te uiten. De vaak wat impressionistische afbeeldingen laten zich goed vangen in de stukjes tegel of glas. Dit zijn voor haar de elementen om de voorstelling op te bouwen zoals een kwaststreek dat is in een schilderij.

Naast de mozaïeken houdt Ted zich ook bezig met beeldhouwen in hout en steen en werkt ze met klei en andere materialen. Ze is graag bezig, experimenteert veel en voelt zich niet gebonden aan welke techniek dan ook. Haar technische kennis en de beschikking over een werkplaats met veel gereedschap en machines geven haar daartoe extra mogelijkheden.

De fascinatie voor de moderne windmolens is momenteel haar belangrijkste drijfveer.

 

Voor een interessant videoportret van Ted ga naar de link:

is https://www.youtube.com/watch?v=M27pBybWMTE